Cranio-sacraal therapie

“Toen ik begon te voelen, veranderde mijn hele leven. Ik luister nu naar mijn lijf en maak de beslissingen die voor mij goed zijn” – Wendy

Deze lichaamsgerichte therapie helpt je te verbinden met jouw kern en sluit aan op jouw hulpvraag van dat moment. Bewust waarnemen, voelen en ervaren in je lijf  staat centraal. Wat wil je lijf je vertellen? Er wordt in deze sessies helder welke stap jij mag gaan maken en hoe je hier naar handelt in je leven.

Als bewuste vrouw is het belangrijk dat je goed geaard bent en blijft. Dat je je grenzen op tijd aangeeft en sterk verbonden blijft met jouw kern. Dat je loslaat wat jou niet meer dient, zodat er ruimte komt. En dat je sterk in je schoenen staat. Cranio Sacraal Therapie is een vorm van lichaamswerk die je hiermee goed kan helpen. Door contact te maken met je lijf en je opgeslagen spanningen en emoties te doorvoelen, voel je jezelf weer en wat jij wilt in jouw leven!

Celherinnering en Bewustzijn

Emoties, ervaringen, herinneringen, spanningen en traumata worden opgeslagen in je bindweefsel (fascie). Jouw lijf weet dus alles, ook over je kindertijd. In je lijf vind je  de antwoorden die je zoekt en die jou vooruit helpen. Cranio Sacraal Therapie verhoogt je lichaamsbewustzijn. Via je lijf maak je contact met je opgeslagen emoties, spanningen, herinneringen, traumata en overtuigingen. Door daarbij Aanwezig te blijven en ze te doorvoelen, kan de spanning vrijkomen (release) en de energie weer gaan stromen. Dan voel je je beter en je hebt minder of geen klachten meer. Je energie komt terug en je bent beter in contact met wat er in je lijf gebeurt.

Via Bewustzijn en aanraking komen er processen op gang die je leven transformeren. Er wordt opgeruimd wat niet meer nodig is, zoals ‘oud’ verdriet, boosheid of angst, zodat er plek komt voor iets wat beter bij je past.  Cranio Sacraal helpt tevens om je emoties te reguleren zodat je er niet in verdrinkt of er juist geen contact mee maakt! Het helpt je in contact te blijven zonder dat jij zelf verdwijnt.

Het is een bijzondere vorm van lichaamsgerichte therapie waarbij de processen worden afgestemd op wat jou Nu verder brengt. Er zijn dus geen protocollen en je lijf wijst de weg. Ik kader en beveilig en ga met je mee op ontdekkingsreis in jezelf. Mijn specialisatie is het begeleiden van transformatieprocessen waardoor je het leven gaat leven dat werkelijk voor jou bestemd is!

Wil je graag ervaren wat Cranio Sacraal Therapie voor je kan betekenen?

img_1782

Indicaties Cranio Sacraal therapie

(Hoogsensitiviteits-) klachten

Gebrek aan energie, vermoeidheidsklachten
Niet goed in je vel zitten
Moeilijk je grenzen aan kunnen geven
Verdriet en/of (rouw-) processen waarin je merkt dat je vastloopt en herhaalt zonder dat het beter wordt
Het gevoel hebben uit balans te zijn
Aanhoudende (verstorende) emoties zoals verdriet,boosheid en angst die jou blokkeren
(Emotionele-) traumata waardoor je vastzit in emoties of er juist helemaal niet mee in contact kunt komen
(Faal-) angst
Depressiviteit
Slaapproblemen zoals moeilijk in-en doorslapen
Hoofdpijn en Migraine
Chronische pijnklachten in je lichaam die niet of weinig reageren op reguliere behandeling
Onbegrepen klachten
Stress en burn- out klachten
Maag-en darm problematiek
Lichte hernia’s
Klachten (van de wervelkolom) die steeds terugkomen

Indicaties voor kinderen:

Slecht slapen of eten
Onrustklachten
Slecht tegen veranderingen kunnen
(Faal-) Angsten
Bedplassen of zindelijkheidsproblematiek
Vermoeidheidsklachten, vaak ziek zijn
Buikpijn en hoofdpijn klachten
Pijn en ongemakken tijdens het dragen van een beugel

Naast ‘hands-on’ sessies in de praktijk is er ook de mogelijkheid om Cranio Coaching per telefoon of media te boeken. Dit kan een goede oplossing zijn tussen de sessies door (als extra begeleiding of regulatie) of wanneer jij voelt dat 1 sessie voldoende is om je back on track te krijgen. In een ‘hands-off’coaching consult breng ik je via praten en voelen weer in contact met je lijf en kijken we samen wat er op dit moment nodig is voor je.

Heb je twijfels of je met jouw klachten bij mij aan het goede adres bent? Neem contact met me op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!