Natuurgeneeskunde

“Mijn lijf voelde nog nooit zo soepel en los”- Loes

Je lijf is de basis waarop je kunt bouwen. Met methoden uit de natuurgeneeskunde leg je op een natuurlijke manier een goed fundament, zodat je lichaam sterk, gezond en krachtig blijft. Je voelt je lekker en energiek.

Jouw lichaam is het voertuig van je ziel. Natuurgeneeskunde kan jou helpen om te aarden en veel beter voor jouw lijf te gaan zorgen. Doordat je lijf dan een gezonde, ontspannen en liefdevolle plek wordt, kun je er makkelijker mee verbinden en in aanwezig blijven. En dat is een voorwaarde om je zielenpad te kunnen volgen!

Meer informatie

Als je sensitief bent, bouw je vaak veel spanningen op in je weefsel. Soms is het nodig om dit heel fysiek aan te pakken, zodat alles weer kan gaan stromen en je weer lekker in je vel komt te zitten. Bindweefselmassage en reflexologie gaan diep en wordt als intens ervaren, maar zet dan ook alles in beweging wat vast zit. Omdat er in het bindweefsel gewerkt wordt, kunnen er ook emoties loskomen via deze massage. Deze methode kan ook ingezet worden ter ondersteuning van emotioneel lichaamswerk, er komt nu eenmaal veel los en soms is het goed om je lijf een handje te helpen met opruimen. Bij hardnekkige spanningsklachten in bijvoorbeeld nek, schouders en rug is dit een prachtige ingang!

Ontgiften en ontzuren

Over opruimen gesproken: In de natuurgeneeskunde werken we met het ontgiften en ontzuren van het lichaam. Stress, spanningen, voeding, medicatie en gifstoffen die je binnenkrijgt verontreinigen je bindweefsel en zorgen voor klachten. Met behulp van bindweefselmassage op de rug en reflexzones onder de voeten, ondersteunende kruidenpreparaten, afgestemde voeding en tips maak je je lijf weer schoon. Als sensitieve vrouw zal je dit af en toe moeten herhalen, maar als je de truc eenmaal kent, kun je die altijd zelf weer inzetten. Ik help je hiermee graag op weg! Zorg goed voor je mooie sensitieve lijf: Het is je basisfundament.

Soms is ondersteuning met behulp van bachbloesems wenselijk. Bachbloesems ondersteunen jouw innerlijke processen op een volledig natuurlijke manier waardoor jouw sensitieve vrouwenlijf hier geen last van ondervindt. Ik maak ze zelf klaar voor jou, geheel afgestemd op wat jij nu nodig hebt om je te ondersteunen in je proces. Ook kinderen reageren vaak goed op bachbloesems.

De beschreven methoden uit de natuurgeneeskunde mogen ten alle tijden worden ingezet in een individueel consult, dus ook als je voor Cranio Sacraal Therapie komt. Al mijn kennis en ervaring mag worden benut zodat jij verder kunt. Wil je meer informatie of een afspraak maken, e-mail me dan.

Indicaties voor Natuurgeneeskunde

Terugkomende klachten van het bewegingsapparaat zoals nekpijn, rugpijn en pijn in de gewrichten die niet (voldoende) reageren op bijvoorbeeld fysiotherapie of andere zorg
Reumatische aandoeningen (Artrose/ Arthritis/M. Bechterew/ Jicht)
Stress en Burn-out klachten
Allergische klachten
Hoofdpijn en migraine
Slaapproblematiek
Keel-, neus- en oor klachten
Duizeligheid
Verlaagde weerstand (vaak ziek zijn)
Menstruatie- en overgangsklachten (hormonale klachten)
Darmklachten (diarree en obstipatie)
Prikkelbare darmsyndroom
Orgaanklachten

Heb je twijfels of je met jouw klachten terecht kunt in mijn praktijk? Neem contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!