In Uncategorized

Aanwezig zijn

Ze kwam binnen met heel veel onrust klachten: Piekeren, niet goed kunnen slapen, onrust in haar lijf en een propvol hoofd. Meerdere periodes in haar leven waren ‘slecht’ geweest hetgeen zich vooral geuit had in depressies en een diep ongelukkig gevoel. Daarom neemt anti-depressiva, al jaren, maar wil hier het liefst niet meer afhankelijk van zijn. De rust terug in lijf en hoofd was haar belangrijkste hulpvraag op dat moment.

Aanraken

Ik raakte haar aan. Haar lijf reageerde direct met onrust. Benen die begonnen te bewegen, handen die zich spanden tot vuisten, kaken die opeen werden geklemd. Oogleden die trilden. De gedachten vlogen door haar hoofd en beelden kwamen voorbij. Ik vroeg haar te blijven kijken vanuit het stille punt….en heeeeel langzaam-maar wel zeker- werd het minder. Het lijf ontspande zich in onze Aanwezigheid.

Voelen

Ik vertelde haar dat de onrust gezien en gevoeld wil worden in plaats van onderdrukt. En dat ze alleen maar met haar aandacht aanwezig hoeft te zijn zonder iets te willen veranderen of wegdrukken. We oefenden samen en het lukte haar om niet meer bang te zijn voor de enorme onrust in haar lijf. Ze ontdekte dat wanneer zij bleef, het akelige gevoel verdween en er ruimte kwam voor een andere beweging en een ander gevoel. Wat een mooi begin van een proces naar transformatie. De oefening in Aanwezig blijven neemt ze mee naar huis om deze zo goed mogelijk te integreren in haar leven.

Zelf doen

De tweede keer dat ik haar zag, vertelde ze mij dat ze weer slaapt, dat er meer rust is in haar lijf en hoofd waardoor ze weer een beetje begint te genieten van het leven. Ze heeft nog een weg te gaan maar het begin en het vertrouwen zijn er! En dat heeft ze zelf gedaan. 

Vrijheid

Erbij blijven met je Aandacht, zonder oordeel, nieuwsgierig en open geeft ruimte aan alles wat er gezien en gevoeld wil worden. Kunnen zijn met Alles wat er Is, is de poort naar innerlijke Vrijheid. Naar rust in hoofd en lijf. En uiteindelijk naar een ander leven. Jij kiest. En er zijn genoeg mogelijkheden om er te komen, met of zonder een beetje hulp.

Ik ben Dankbaar dat ik getuige mocht zijn van dit prachtige begin! 

Heb je hulp nodig? Neem contact met me op!

Liefs,
Marjolein.

Recent Posts

Leave a Comment