In Uncategorized

Pijn.

Ze kwam binnen met zoveel pijn in haar lijf dat ze bijna niets meer kon. Werken ging niet, liggen op haar rug niet, slapen was moeizaam en ze werd vaak wakker. Ze slikte een boel pijnstillers en had nog steeds forse pijnklachten in haar onderrug en been. Ze was al ‘overal geweest’: Verschillende artsen in het ziekenhuis hadden haar onderzocht, foto’s werden gemaakt en specialisten bezocht, fysiotherapeuten kregen er geen verandering in en ze was ten einde raad. Waarom kan niemand mij helpen?

Via een vriendin die ze vertrouwt kwam ze naar me toe. In haar aanvraag-formulier gaf ze aan dat ze er weinig vertrouwen in had en doodmoe was van de lange weg zonder verbeteringen. Weer iemand die naar haar ging ‘kijken’…Maar ergens voelde ze zich geroepen want daar zat ze dan, in mijn sessie kamer: Moegestreden en lusteloos, ik zag haar en hoorde haar verhaal aan.

De klachten waren erg fysiek van aard maar zoals altijd bij langdurige klachten, was haar vertrouwen in haar lijf nagenoeg weg. En dat leidt nooit naar verbetering…daarnaast bleek ze hoog-sensitief en stoeide met haar omgeving. Ze wilde voldoen aan wat iedereen doet maar haar ziel sprak door haar lijf heen dat dat niet haar weg was. Ze wist het, het kon benoemd worden en ik zag de opluchting in haar gezicht komen. Eindelijk iemand die het lijkt te begrijpen. Ik vertelde haar over haar gevoelige aard en dat haar ziel via haar lichaam enkel wilde vertellen dat het anders mag en zo niet meer kon. Ze wist het al maar het was nog nooit hardop gezegd. Laat staan begrepen.

Hier was werk aan de winkel! Deze vrouw moest weer gaan functioneren en vertrouwen krijgen in haar lijf! Ik onderzocht haar hele rug en aanliggende gewrichten en daarna vertelde ik haar wat ik ging doen: Bindweefselmassage ( dat doet pijn!), voedingsadviezen om overtollige gifstoffen af te voeren, oefeningen voor haar onderrug en adviezen en tips over welke bewegingen wel en niet handig zijn voor haar klachtenbeeld. Dat ik haar commitment nodig had daarin omdat het anders niet werkt. Ze zei ‘ja’ en ik vertelde haar dat we er samen voor zouden gaan. Om haar vertrouwen niet te schaden spraken we af dat we 3 sessies zouden aangaan en als er geen resultaat zou zijn, om te stoppen. Dat voelde voor ons beiden goed.

De sessie was pittig: Pijn en tranen, emotionele lading die uit haar bindweefsel tevoorschijn kwam bij aanraking. Fysieke pijn die werd aangeraakt. Het laatste kwartier van de sessie werkten we met Cranio Sacraal Therapie en ze kreeg een prachtig antwoord van haar onderrug over wat er nodig was om te herstellen. Hoe mooi was dit. Alles kwam bij elkaar en haar lichaam liet haar weten hoe graag het wil ‘werken’ om te herstellen.

En toen ging ze naar huis. Ik vroeg haar contact op te nemen als het niet goed zou gaan zodat we konden bijsturen. Het was niet nodig. De tweede keer dat ik haar zag- twee weken na onze eerste sessie- waren 75% van haar klachten weg. Als sneeuw voor de zon. Ze had zich uitstekend aan alle tips, adviezen en oefeningen gehouden en had beslissingen gemaakt die voor haar onderrug wenselijk waren. Helemaal zelf gedaan! Ze was verbaasd, blij en opgelucht. Dat het zo makkelijk was, had ze nooit durven dromen…

Vanaf nu kan ze als een speer herstellen. Ze weet wat ze moet doen en ze weet hoe ze het moet doen. Ze luistert naar haar lijf en snapt waarom wel en waarom niet. Dat is soms ook heel belangrijk. Maar het allerbelangrijkte is dat ze haar lijf weer vertrouwt en er vriendjes mee is geworden. Samen werken ze aan de rest van haar herstel, ik kijk mee vanaf de zijlijn en mijn hart maakt een sprongetje van vreugde. Al mijn kennis uit de fysiotherapie, natuurgeneeskunde en cranio sacraal therapie, mijn jarenlange ervaring en intuitie heb ik ingezet om haar verder te helpen. Met resultaat. Dat is wat ik (ook) wil doen. Daar word ik blij van!

Heb je hulp nodig? Neem contact met me op!

Liefs, Marjolein.

Recent Posts

Leave a Comment