In Uncategorized

Integer Zijn

Integer zijn vergt een fijne afstemming met je hart-en hoofdfrequentie. Intergriteit betekent dat je eerst volkomen eerlijk naar jezelf bent op gevoels-en denkniveau. Dit is een intern proces en als je dit in juiste afstemming doorloopt met jezelf en in goede finetuning, kun je ook naar de ander toe integer zijn. Hoofd en hart zijn dan vriendjes en liggen op 1 lijn met wat je uitdraagt.

Wat kun je merken als je niet integer bent naar jezelf? Dit merk je doordat je het een zegt en vervolgens het ander doet. Of het een doet en het ander zegt. Het klopt niet met elkaar: Hoofd en hart zitten niet op 1 lijn. De verbinding tussen hoofd en hart is verbroken en je fladdert op en neer. Vaak is dat onbewust maar intern geeft het wel een hoop spanning, stress en twijfel.

Ook merk je dat beslissingen moeilijk zijn omdat je op en neer gaat van emoties naar verstand en deze niet kunt integreren en doorvoelen in het midden. Daardoor geef je onduidelijke en verstorende boodschappen af naar je omgeving. De ene dag zeg je dit en de andere dag zeg je dat….De omgeving voelt en ziet dit vaak haarscherp. Het voelt namelijk niet veilig en betrouwbaar wanneer iemand niet integer is naar zichzelf en dit weerspiegelt in de buitenwereld. De ander voelt dat je boodschap ‘niet klopt’. Dat er geen overeenstemming en afstemming heeft plaatsgevonden. Niet integer zijn schaadt jezelf en ook de ander.

Wat vergt het om dit te transformeren in jezelf?
Afstemming met hoofd en hart. De tijd nemen om te voelen, te durven voelen. Denk-voelen en voel-denken totdat alles helder en op 1 lijn komt zodat je integer bent naar jezelf en de ander.
Het vergt Bewustwording en durven kijken naar de boodschap die je krijgt als iemand aan je terugkoppelt dat je woorden niet overeen komen met je daden of dat je zeer verschillende boodschappen overbrengt al naar gelang waar je je bevindt: In je hoofd OF je hart ( in plaats van EN). Eerlijk zijn naar jezelf dus en kunnen zien wat je doet of niet doet.
Het vergt een samenkomen van ratio en gevoel in liefdevolle afstemming naar jezelf en daarna naar de ander. En de ander voelt het als je dat doet. Voelt dan dat ‘het klopt’. Voelt dat je zuiver en eerlijk bent.

Met o.a. lichaamsgericht werk kun je denken en voelen op 1 lijn krijgen en weer integer worden naar jezelf en de ander. Dit brengt Vreugde, Eerlijkheid, Transparantie, Liefde en Afstemming en maakt je leven rijker. Je bent Welkom als je ondersteuning nodig hebt.

Heb je hulp nodig? Neem contact met me op!

Liefs,
Marjolein.

Recent Posts

Leave a Comment