In Uncategorized

Vertragen.

Vertraag. Vertraag je stappen, vertraag het tempo in al je handelingen. Als je vertraagt, ga je voelen waar je bent. In je lijf, in je hoofd, in je gevoelswereld. We worden vaak opgeslokt door het hoge tempo in de wereld waarin we leven. Zo snel mogelijk internet, zo vlug mogelijk van A naar B, snel je werk afmaken zodat je daarna snel nog even naar de winkel kunt rennen en een vlugge maaltijd in elkaar draait. Door het hoge tempo op de automatische piloot verliezen we het contact met ons lijf en met onze gevoelswereld met alle gevolgen vandien: Burn-out, lichamelijke klachten, overprikkeling, agressie, slechte communicatie….

Ga je Vertragen, dan ga je (letterlijk) even Stil Staan. Een zucht brengt je ademhaling tot rust en je Aandacht naar binnen. Als je stil staat, voel je waar je Bent. Hoe het echt met je Is. Kom je gevoelens tegen die je misschien al een tijdje niet wilde voelen….

Als je je tempo vertraagt via je lijf, volgt je geest vanzelf. Dan hoef je geen uren per dag te mediteren! Vertraag je handelingen en voel wat er gebeurt met je….dat is je meditatie.

Vertraging is ook krachtig en helend om mee te werken. Bij lichaamswerk-zoals Cranio Sacraal Therapie- wordt er vertraagd. Wat voel je in je lijf? Kun je daarbij blijven met je aandacht? En wat gebeurt er dan met je? Patronen van versmelten en/of weggaan worden duidelijk. De geest vertraagt, er komt bewustwording en inzicht. Vertragen brengt je naar je gevoel. Van je hoofd naar je hart. En daar liggen de gouden kadootjes.

Ik nodig je uit om vandaag ( en de rest van je leven  ) te vertragen. En te voelen wat dat met je doet. Op alle fronten.
En als je er hulp bij nodig hebt, weet me te vinden. Gaan we samen vertragen. De diepte in. Voelen wie jij echt Bent. Mooi he? Daarom doe ik zo graag wat ik doe.

Have a slow day!

Heb je hulp nodig? Neem contact met me op!

Liefs,

Marjolein.

Recent Posts

Leave a Comment