In Uncategorized

Afstemmen op Jezelf

Hoe belangrijk is het om goed voor jezelf te zorgen?! Mega belangrijk…in het leven….in het hier en NU….altijd en overal.

Steeds weer blijven fine-tunen in het hier en Nu: Wat is Nu goed voor mij, en wat niet of heeft meer afstemming met de ander nodig? Je hiervan steeds of vaker bewust zijn maakt je leven makkelijker en fijner. Dan hoef je niet uitgeput te raken om erachter te komen dat het toch niet werkte voor je. Dan hoef je geen schade op te lopen omdat je jezelf niet beschermde. Dan hoef je geen excuses te bedenken omdat je eerste Ja later toch een Nee bleek te zijn.

Allemaal ervaringen en helemaal prima natuurlijk. Daar leren we zoveel van. Ik wel. Vandaag heb ik goed voor mezelf gezorgd en afgestemd. In je leven kun je zomaar helemaal overspoeld raken, jezelf kwijtraken of het gewoon even helemaal niet meer weten. Meestal voel je dat ook aan je lijf dat op een of andere manier laat weten dat het tijd is om even naar binnen te keren en te voelen wat jouw waarheid is op dit moment. Je herkent het vast wel uit je eigen leven. Wat doe jij op zo’n moment? Laat je jezelf in de steek en ren je door omdat je gelooft in je eigen gedachten en overtuigingen? Stop je onmiddellijk, laat je alles uit je handen vallen om er dan achter te komen dat ook dat een uiterste is van dezelfde munt? Word je chagrijnig en reageer je je af op de mensen om je heen, of ga je juist heel blij doen om niet te hoeven voelen hoe het echt met je is?

Mooi!! Kijk daarnaar. Wat je ook doet of hoe je ook reageert: Kijk ernaar en zie het gebeuren. Dat patroon dat je steeds herhaalt in je leven en dat je ontwikkeling blokkeert. Je hebt het ooit ergens geleerd in je leven en toen was het heel nuttig om te overleven. De vraag is:Heb je het NU nog nodig? En zo nee, is er een betere weg voor jou?

Observeer. Kijk. Laat het gebeuren. Blijf erbij. ‘Just watch it’ en vergeet niet te blijven ademen. En als je blijft kijken kan het zomaar gebeuren dat er tijdens je observatie een andere beweging komt die nieuw voor je is. Anders, misschien helender. Maar die in elk geval afwijkt van je herhalingspatroon.

En dan kan het zomaar gebeuren dat je de volgende keer dat je jezelf niet respecteert en iets doet wat niet afgestemd is met wat jij nu nodig hebt, dat je dan denkt aan de tekst die je nu leest en observeert wat er in jou gebeurt en besluit het deze keer anders te doen. Dat is het begin van iets Nieuws. Ruik eraan, voel het, sense it, doorvoel en ervaar het. In je lijf, in je hoofd, binnen in jou. Alsof het iets is wat je voor de allereerste keer eet en je eerst eens goed wil onderzoeken voordat je het in je mond stopt. Probeer het maar. En voor je het weet, wil je er meer van. De transformatie is al begonnen. De cellen in je lijf laten nu langzaam de sporen van je oude patroon los en slaan de nieuwe ervaringen op. Wat is je lijf toch wijs! Het nieuwe-beter werkende-patroon wordt verankerd en groeit in kracht. Jij groeit in Kracht en Bewust-Zijn.

Zorg voor jezelf. Luister naar je lijf. Blijf Aanwezig en aanschouw het wonder dat je Bent! ♡

Heb je hulp nodig? Neem contact met me op!

Liefs,
Marjolein.

Recent Posts

Leave a Comment