In Uncategorized

Als Sensitieve Vrouw ben je gevoelig voor prikkels en heb je meer tijd nodig om alles te verwerken om weer aan te komen bij jezelf. Als je een kindje hebt, wordt dit uitvergroot. Je merkt misschien dat je tijd tekort komt om te herstellen en helemaal in je rust te komen. Dat was al lastig zonder kind maar nu voelt het alsof je steeds net niet helemaal kunt bijtanken. En dat vergt energie van je: Nachten niet door kunnen slapen eisen hun tol en voor je het weet ben je uitgeschakeld en ziek. Maar voor ziek zijn is er geen tijd en dus raak je uitgeput.

Bijtanken

Om dit voor te zijn zul je heel veel verantwoordelijkheid moeten nemen om steeds voldoende te herstellen. Om je lichaam en geest de kans te geven alles te verwerken en een plekje te geven. Steeds opnieuw contact te blijven maken met je eigen kern. Het is op dit punt dat lichaamswerk jou verder kan helpen. Cranio Sacraal Therapie werkt onder andere op je zenuwstelsel. De overload aan prikkels wordt daardoor afgevoerd. Je kunt jezelf weer gaan voelen. Even bijtanken en dat is hard nodig om het allemaal vol te houden!

Je kind is je spiegel

Jullie kindje is waarschijnlijk ook heel sensitief. Deze kinderen hebben een andere benadering nodig dan ‘minder sensitieve’ kinderen. Als sensitieve moeder weet je dit al omdat je hebt zelf ervaren hebt hoe het was om als kind ‘anders’ te zijn. Je voelde je vaak onbegrepen door je omgeving en kreeg niet wat je nodig had. Jij kunt als geen ander voelen wat er met jouw kindje aan de hand is en wat hij of zij nodig heeft. Daarom is het ook hierin heel belangrijk dat je goed leert om te gaan met wat je voelt. Wat is van jou, wat is van jouw kindje en wat heb jij nodig om vanuit rust en vertrouwen te handelen? Hoe ga je om met de vaak heftige emoties van jouw kindje. En kijk je in de spiegel die het aan jou toont?

Als het nodig is, kunnen we hier in een consult naar kijken. Op een liefdevolle manier help ik jullie verder zodat er rust en vertrouwen komt en je weet welke stappen je mag maken.

Zwanger worden

Wil je zwanger worden, ben je zwanger en/of wil jij je zwangerschap bewust beleven? Dan vind je een liefdevol contact met jouw ongeboren kindje belangrijk. Lichaamstherapie zorgt voor een beter contact waardoor jullie in verbinding kunnen bevallen. Vanuit deze verbinding en contact kan jouw kindje je laten weten wat zijn of haar voorkeuren zijn en kun je afstemmen op wat belangrijk is voor beiden. Het gaat hier om een verschuiving van angst naar vertrouwen: Van alleen bevallen naar Samen bevallen. Natuurlijk mag papa ook gerust meekomen als daar behoefte aan is: De papa is de beschermende energie tijdens jullie zwangerschap en is daarom heel erg belangrijk!

Zwanger zijn

Ook klachten tijdens je zwangerschap zijn helemaal welkom in mijn praktijk. Rugpijn, misselijkheid, angst voor de bevalling en pijn in je lijf kunnen goed reageren op lichaamswerk. Voorop staat altijd het contact met jezelf en jouw kindje. We vragen altijd toestemming om samen te werken en blijven goed afstemmen tijdens de sessies. De meeste kindjes die meebehandeld zijn tijdens de zwangerschap slapen na de bevalling direct goed door en zijn heel rustig en tevreden. Je kunt geen betere start wensen voor jouw kindje.

Na de bevalling

De eerste maanden na de bevalling kun je als moeder ook merken dat jouw kleintje iets nodig heeft en daardoor niet lekker in zijn of haar vel zit. Huilerig, bozig gedrag, onrust, slecht slapen, snel overprikkeld en darmkrampjes zijn vaak symptomen die je kunt opmerken als dat het geval is. Je voelt gewoon aan dat er ‘iets niet lekker zit’ maar je kunt je vinger er niet op leggen.  Vaak is het zo dat er dan nog iets verwerkt en ‘verteld’ mag worden door het kindje over de zwangerschap en/of bevalling of zelfs nog de tijd daarvóór, toen het onderweg was naar jullie. Als dit in een sessie gezien en gehoord wordt, is het probleem meestal opgelost. Dan komt er rust in de tent en voel je als moeder niet meer die alertheid en onzekerheid die steeds aan je knaagde. Je krijgt altijd tips, adviezen en vaak ook zachte massage of helings adviezen mee waardoor je zelf ook je kindje leert ondersteunen.

Heb je hulp nodig? Neem contact met me op!

Jullie zijn van harte Welkom!

Liefs, Marjolein.

 

Recent Posts

Leave a Comment